Generationstävling 2 maj

Polisen Simhopp har nyligen genomfört sin första generationstävling.
Ett lag består av två personer från två olika generationer inom samma släkt. Tävlingen bestod av fyra olika hopp sammanlagt, varsitt individuellt och två synkrohopp, allt från 1m.

Sju lag kom till start, även om det fanns underlag för minst fyra lag till inom föreningen, vilket måste anses vara relativt ovanligt men roligt i en förening med stor verksamhet för både ungdomare och vuxna. Extra spännande var det att se tonåringar plötsligt vilja se sin förälder hoppa fint, och till och med heja på denne.

Familjen Lundin och familjen Berglund såg mycket vassa ut på inhoppningen, särskilt synkron var skarp och med en hög svårighetsgrad såg de ut att satsa på pallen. En något rostig ungdomshoppare i familjen Mossmyr tränade på ett riktigt svårt hopp trots att det var tre år sedan senaste seriösa träning.

Det var hårda domare, det krävdes exceptionella hopp för att komma över 6 poäng, och i den individuella hoppningen hände det saker. Unga fröken Berglund som satsade på dubbel lade den till allas stora förvåning platt på rygg. Pappa Jönsson kom inte riktigt upp i unge herr Sandells nivå, Pappa Lundin och Pappa Wännman nollade sina halvskruvar medan familjen Carlberg, Mossmyr och Etsare höll relativt hög och jämn kvalitet. Mamma Mossmyr fick dagens absolut högsta poäng med en mycket stilig 5211A.

Så var det dags för synkro,

Jönsson/Sandell fick stora bekymmer i starterna, familjen Berglund kom av sig fullkomligt medan Wännman, Lundin, Etsare, Mossmyr och Carlberg gjorde fina synkroinsatser så efter tävlingens slut var det en helt öppen historia om placeringen.

Familjen Berglund och Jönson/Sandell hade lite för många missar och lade sig på en 7:e respektive 6:e plats. Wännman och Lundin tappade för mycket i den individuella hoppningen så 5.e och 4:e platsen tillföll dem. Tredjeplatsen förtjänade familjen Carlberg genom pappa Carlbergs förmodligen bästa 101A någonsin och en mycket god syncro. Med en hårsmån gick familjen Etsare om familjen Mossmyr genom sin stabila syncro och blev därmed det första vinnarlaget i Polisen Simhopps allra första generationstävling.

Den goda familjesammanhållningen och stämningen i kombination med en svårbemästrad synkro (kroppsliga förutsättningar) blev en mycket intressant eftermiddag. Vi ser fram emot fler evenemang av detta slag.

Av Gunilla Etsare

Det här inlägget postades i Tävling. Bokmärk permalänken.