Rapport: Är Härnösands simhall av det rätta virket?

Happydivers har skickat en korrespondent till Härnösand. Målet? Att göra en professionell utvärdering av stadens simhoppsfaciliteter. Klicka på Läs mer nedan för en spännande rapport från den ångermanländska tätorten.

Jag hade längtat hela dagen efter att få prova simhoppsfaciliteterna i Härnösands simhall. En entusiastisk badvakt gjorde det möjligt och då är det bara att hoppa, trots att sviktarna knappt sviktar alls.

Väl i simhallen, ombytt och laddad, tog jag tag i en badvakt och frågade om det var okej att använda sviktarna. Badvakten sken upp, sa ja och satte genast igång med att flytta sim-linorna, för att skapa utrymme under både 1- och 3-meterssvikten. Att alla motionssimmarna fick samsas om en betydligt mycket mindre yta av bassängen, verkade inte bekomma honom alls. Det var då jag upptäckte att det inte gick att ställa in 1-meterssvikten. Hjulet var fastlåst. Nu gäller det att inte backa ur, tänkte jag.

Med ett ansenligt antal studsar längst ut på svikten, lyckades jag tillslut få tillräckligt mycket höjd för att våga slungas iväg i en 1½ volt framåt. Det funkade! Lycklig tog jag mig upp på 3 meter. Det visade sig att den svikten, om möjligt, var ännu fastare i sin inställning och lika orubblig. Trots detta tog jag mig helskinnad ned, hopp efter hopp. Och på kuppen lyckades jag inspirera två tvekande tjejer i 10-årsåldern att till slut lyckas samla ihop sig och våga hoppa.

Väl nere på 1-meterssvikten igen, lyckades jag få till en hel svit av både tyska hoppet och huvudhopp bakåt. Tyvärr fick jag aldrig möjlighet att testa 5 m. Det hade kanske blivit för mycket för motionssimmarnas tålamod, vad vet jag? Men oavsett vad, fick jag en annorlunda träning med mig i bagaget. Så om ni någon gång hamnar i Härnösand kan jag rekommendera ett besök simhallen, trots att sviktarna nästan inte sviktar alls.

För Happydivers, i Härnösand,
/HelenaW

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.