Ett händelserikt 2008 för Happydivers

Åsa har lämnat in en text om Happydivers verksamhet under 2008 som ska vara med i Polisen IF:s årsberättelse. Här kan du själv läsa texten.

Under 2008 har vi märkt ett klart ökat intresse bland vuxna att börja träna simhopp med Polisen IF. Efter sommaren har vi därför delat in oss i två grupper, en för mer avancerade hoppare och en för de som nyss börjat träna. I slutet av 2008 var vi 27 aktiva simhoppare.

Vi har deltagit i ett antal tävlingar under året. I januari åkte Tatiana, Gunilla och Kirsti till Eindhoven i Holland för att tävla. Tatiana dubblerade med både simning och simhopp. Hem kom de med tre guld och två silvermedaljer.

I april hade vi en deltagare i British Spring Masters i Edinburgh. Kajsa tog sig dit för att tävla mot den gamla engelska världseliten och kom på nionde plats.

Nästa tävling med svenskt deltagande var Irländska öppna mästerskapet i Dublin i september där Per, Sofia och Patrick kammade hem 3 guld och 2 silver.

Under Aqurapid International i Eriksdalsbadet i november genomfördes två tävlingar i en. Masters simhopp fick äntligen sitt första officiella SM och Polisen IF har nu ytterligare sex stycken svenska mästare med elva guldmedaljer!

Under året fick vi även en representant invald i Svenska Simförbundets Masterskommitté som där har fört vår talan om exempelvis ett gemensamt Masters-SM för både simning och simhopp.

I januari gjorde ”Tidningskedjan Mitt i” med lokala nyheter från hela Storstockholm ett stort reportage om Polisen IF:s vuxenhoppare.

Vuxenhopparna har en aktiv hemsida där det går bra att läsa mer om alla tävlingar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.