Rafflande reportage från Irland

Tidigt på morgonen lördagen den 27 september började Polisen IF:s utsända vuxenhoppare att värma upp vid sidan av hoppbassängen i National Aquatic Centre (http://www.nationalaquaticcentre.ie/) i Dublin, Irland. Ett och ett halvt dygn senare skulle truppen marschera därifrån med tre guldmedaljer och två silvermedaljer!

Första tävlingsgren var damer 30-49 år i höga hopp där Gunilla och Sofia representerade Polisen IF. Gunilla som skadat foten ett par veckor innan tävlingen genomförde tappert fyra hopp och avslutade med en fin isander från 5m för en fjärde plats i klassen 40-49 år. Sofia lyckades med ett bra sista hopp ta sig förbi en av sina värsta konkurrenter från tidigare tävlingar, engelskan Amanda, och tog silver i klassen 30-39 år.

Nästa svenska hoppare var Per på 3m-svikten. 6 bra hopp följdes av en perfekt avslutande dubbelbakåt och det blev GULD till Per, Polisen och Sverige. Efter en kort lunchpaus var det dags för damer 30-49 år på 1m-svikten. Åsa hoppade bra bland 40-49-åringarna och slutade femma. Jenny skakade av sig den nervositet hon känt före tävling och gjorde en säker och välhoppad tävlingsdebut, Kajsa hoppade bra och avslutade med sitt nyaste hopp: volt framåt med helskruv och Sofia lyckades än en gång smita förbi Amanda. Det blev fjärde, sjätte och sjunde plats i klassen 30-39.

På lördagskvällen samlades alla hoppare på Hole in the wall http://www.dublinpubscene.com/thepubs/theholeinthewall.html) som stoltserar med Europas längsta bardisk, något som behövdes när den besöktes av ett stort antal törstiga simhoppare. 🙂
Söndagsmorgonen började med att Jenny upptäckte att hon visst stod med på startlistan på 3m-svikten. Efter coachning av Gunilla och Åsa lärdes snabbt tre ny hopp in och det blev tre svenska representanter även på 3m damer 30-39. Efter några bra och några mindre bra hopp slutade vi femma, sexa och sjua.
I grenen efter var det Pers tur att hoppa 1m. Med flera riktigt bra hopp var ytterligare ett GULD i hamn.
Några grenar senare var det Patricks tur att hoppa från 1m-svikten. Även Patrick hoppade bra och Polisen IF:s tredje GULD var bärgat. Även i den äldsta klassen 70-79 år fanns det en svensk deltagare, Bengt från SK Neptun som även han fick med sig en guldmedalj. Innan dagen var slut skulle Per hoppa höga hopp. Med en fin 2,5 volt framåt från sjuan och flera andra bra hopp tog Per sin tredje medalj ett silver.
Tävlingarna var mycket välarrangerade och hopphallen fin. Vi hoppas att det blir till en årlig tradition att besöka öppna irländska mästerskapen i simhopp.
Sláinte! (Skål på irländska eller rättare sagt gaeliska)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.