Rapport från Tjeckien

Torsdag 8/6.
Vissa (Nader och Tatiana) var smarta och tog morgonflyget för att komma iväg innan radarn på Arlanda rasade samman. Vi andra (Åsa Harri Patrick Alex och Sofia) fick fördriva några timmar på Arlanda med kortspel och barhäng innan vi kom iväg vid två olika tider i två olika plan. I Prag väntade Patrik och Alex så tappert med en trött chaufför och ett par öl, innan vi samlat ihop oss igen och fick skjuts till Pardubice. Väl framme, strax efter midnatt, fick vi våra hotellrum och stapplade i säng.
Fredag 9/6.        

Samling vid frukosten halvåtta. Sen promenad till hallen för uppvärmning inför tävlingen.

Första tävlingen var 3m herrar. Vi representerades av Nadde som gjorde en bra insats men var ensam i sin åldersklass. Nästa gren var 1m damer där Tatiana, Åsa och Sofia hoppade. Tatiana och Åsa som tävlar i samma åldersklass placerade sig  2:a och 3:a efter tjeckiskan Hana. Sofia kom trea av fyra hoppare i sin klass, efter två tjeckiskor men före en tyska. Sen var det dags för höga hopp, damer och herrar. Sofia hade motstånd av två tjeckiskor i sin åldersklass men lyckades få till en svensk seger eftersom en av dem inte kunde stå på händer och då nollade ett av sina hopp.

Efter tävlingarna tränade några lite, innan det var dags för en något försenad lunch, med öl.        

På kvällen åkte vi båt längs med floden och åt grillad mat tillsammans med de andra hopparna. Vi hoppas att det var starten på en lång tradition.  

 normal_pardubice_2006_047.jpg

Lördag 10/6.

Först ut var 1m herrar 50-69 år där Patrick försvarade våra färger. Med en lysande Isander blev det andra plats bakom en tjeck.

Nästa gren var damer 40-50 år. Tatiana gjorde en vacker 1,5 bakåt med halvskruv och Åsa fick modapplåder för sin dubbelvolt . Tatiana slutade 3:a och Åsa 4:a. Nästa gren var herrar 40-50 år. Där var det inga svenska deltagare med,  men Patrick gjorde en bra insats som domare. I grenen efter, damer 25-35 hoppade Sofia och Patrick dömde (alldeles för lågt…). Trots en dålig start men tack vare en fantastisk 1,5 tyska i pik blev det en  andra plats av tre. Sist ut denna den sista hoppdagen var Nadde på 1m som  hoppade bra trots lite träning och kom trea.

Efter att ha provåkt rutschbanan åkte vi mot Prag för sightseeing med ölpauser.        

Övrigt att notera var:

Tatiana var på bild i lokalpressen!!!

Tjeckiska snabbköpskassörskor är inget vidare på engelska.

Patrick behöver en egen ledsagare.

Nadde och Harri tycker lika mycket om öl.

Tatiana är inte vaken förrän hon fått kaffe.

Alex kan äta hur mycket kött som helst.

Åsa ska se upp för trappor.

Harri är en utmärkt Prag-guide.

Åsa, Sofia & Harri lyckades tjuvåka på flygbussen.

Patrick och Alex betalade på tunnelbanan men åkte fast ändå. 

Vi hade en bra resa. Nästa gång får ni hänga med!

Sofia & Åsa för Tjeckienresenärerna Alex, Patrick, Tatiana, Nader, Sofia, Åsa och Harri

Det här inlägget postades i Tävling. Bokmärk permalänken.