Announcement: Välkomna till Happydivers webbplats!

Happydivers är ett gäng vuxna (galningar) som hoppar simhopp i Stockholmspolisens IF i Eriksdalsbadet i Stockholm. På den här webbplatsen håller vi varandra informerade om träningar, träningsläger, tävlingar och annat skoj. Är du intresserad av att börja hoppa? Klicka här

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Announcement: Välkomna till Happydivers webbplats!

Head to head

Välkomna till head to head i oktober.
Inbjudan till Head to Head 2016

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Head to head

Winter masters

Årets winter masters går i Corby 14-15 november.
Läs mer här.
Och anmäl dig här

Publicerat i Okategoriserade, Tävling | Kommentarer inaktiverade för Winter masters

Head2head masters

Glöm inte att anmäla dig till head2head senast 3 oktober
Läs mer här.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Head2head masters

VMGULD

Vid mastersVM i Kazan har Gunilla tagit silver både på en och tre meter och GULD i höga hopp!

Övriga svenska deltagare var Tatiana från Södertälje som tog silver på en och tre meter och Jesper från Malmö som kom i tuff konkurrens fyra på svikarna och femma på höga.

image

Publicerat i Okategoriserade, Tävling | Kommentarer inaktiverade för VMGULD

Generationstävling 2 maj

Polisen Simhopp har nyligen genomfört sin första generationstävling.
Ett lag består av två personer från två olika generationer inom samma släkt. Tävlingen bestod av fyra olika hopp sammanlagt, varsitt individuellt och två synkrohopp, allt från 1m.

Sju lag kom till start, även om det fanns underlag för minst fyra lag till inom föreningen, vilket måste anses vara relativt ovanligt men roligt i en förening med stor verksamhet för både ungdomare och vuxna. Extra spännande var det att se tonåringar plötsligt vilja se sin förälder hoppa fint, och till och med heja på denne.

Familjen Lundin och familjen Berglund såg mycket vassa ut på inhoppningen, särskilt synkron var skarp och med en hög svårighetsgrad såg de ut att satsa på pallen. En något rostig ungdomshoppare i familjen Mossmyr tränade på ett riktigt svårt hopp trots att det var tre år sedan senaste seriösa träning.

Det var hårda domare, det krävdes exceptionella hopp för att komma över 6 poäng, och i den individuella hoppningen hände det saker. Unga fröken Berglund som satsade på dubbel lade den till allas stora förvåning platt på rygg. Pappa Jönsson kom inte riktigt upp i unge herr Sandells nivå, Pappa Lundin och Pappa Wännman nollade sina halvskruvar medan familjen Carlberg, Mossmyr och Etsare höll relativt hög och jämn kvalitet. Mamma Mossmyr fick dagens absolut högsta poäng med en mycket stilig 5211A.

Så var det dags för synkro,

Jönsson/Sandell fick stora bekymmer i starterna, familjen Berglund kom av sig fullkomligt medan Wännman, Lundin, Etsare, Mossmyr och Carlberg gjorde fina synkroinsatser så efter tävlingens slut var det en helt öppen historia om placeringen.

Familjen Berglund och Jönson/Sandell hade lite för många missar och lade sig på en 7:e respektive 6:e plats. Wännman och Lundin tappade för mycket i den individuella hoppningen så 5.e och 4:e platsen tillföll dem. Tredjeplatsen förtjänade familjen Carlberg genom pappa Carlbergs förmodligen bästa 101A någonsin och en mycket god syncro. Med en hårsmån gick familjen Etsare om familjen Mossmyr genom sin stabila syncro och blev därmed det första vinnarlaget i Polisen Simhopps allra första generationstävling.

Den goda familjesammanhållningen och stämningen i kombination med en svårbemästrad synkro (kroppsliga förutsättningar) blev en mycket intressant eftermiddag. Vi ser fram emot fler evenemang av detta slag.

Av Gunilla Etsare

Publicerat i Tävling | Kommentarer inaktiverade för Generationstävling 2 maj

EM i London 2016

Nu kan du läsa allt du behöver veta om masters EM i London nästa år här:
http://euroaquatics2016.london/masters/
(Eller kommer att kunna läsa sÃ¥ smÃ¥ningom. 🙂LEN-LONDON-2016-EUROS

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för EM i London 2016

23 SM-guld till polisen

17 polisenhoppare ställde upp vid årets mastersSM och samlade ihop inte mindre än 23 SM-guld.
Detaljerad resultatlista finns här
Peter Karlssons foton finns här

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för 23 SM-guld till polisen

VM 2017

Masters-VM 2017 kommer att gå i Budapest, Ungern istället för i Guadalajara, Mexico.

Läs mer här.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för VM 2017

Masters-SM 2015

21-22 mars avgörs masters-SM i simhopp i Eriksdalsbadet. Tävlingarna startar lördag 14:00 och söndag 09:00. Kom och heja på Polisenhopparna Tünde, Patrick, Annika, Raimo, Helena, Per, Åsa, Gunilla, Helena, Anders, Johan, Peter, Sofia, Mattias, Karl, Johanna, Helena och Karin.

Här finns tävlingsprogrammet. 
Masters_SM_2015

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Masters-SM 2015